Fiestas Alcàsser

CULTURA, FESTES I TRADICIONS

Gener: La festivitat de Sant Antoni Abad se celebra en una gran foguera en la plaça, acompanyada de música tradicional valenciana de tabal i dolçaina.

Febrer: La festa tradicional de les ‘Cinquenes’ reuneix a totes les persones nascudes i censades a Alcàsser, que van nàixer el mateix any, l’últim cap de setmana d’este mes.

Març: Alcàsser compta en tres falles, podem dir que es el poble més faller de la comunitat ja que en una d’elles es celebren després de San José per lo que tenim dos setmanes falleres.

Abril: La Fira d’abril, omple de festa este mes.

Maig: La Mitja Marató d’Alcàsser, organitzat pel Club d’Atletisme local, atrau a corredors i espectadors de tota la comarca en un esdeveniment arrelat des de 1982.

Juny: s’obrin les piscines municipals per a tot el veïnat i comencen els cursets de natació

Juliol: Se celebra la festivitat en honor a la Verge del Carmen, patrona d’Alcàsser.

Agost: Les Festes Majors dedicades al Santíssim Crist de la Fe ofereixen una variada programació, incloent-hi esdeveniments de gran importància que consoliden la nostra identitat cultural local. Estes festes, organitzades des de l’ajuntament en la col·laboració d’entitats i associacions locals, compten en activitats per a totes les edats i gustos, com a partits de pilota valenciana, sopars populars, el Dia del Major, la Nit de les Paelles, la Nit Jove o la Nit d’Albaes. El dia de Crist té lloc la processó religiosa, seguida del concert de la Banda Simfònica Santa Cecilia d’Alcàsser i el castell de focs artificials. Es posa fi a les festes patronals en la Setmana de Bous, organitzada per clavaris dels Sants de la Pedra Abdón i Senén.

Setembre: inici de l’activitat de l’Escola Esportiva Municipal, tant per a xiquets com per adults.

Octubre: Este mes replet de celebracions onclou l’espectacular entrada de Moros i Cristians, la conmemoració del 9 d’Octubre en el concert de la Banda Simfónica Santa Cecilía i la baixada de la Real Senyera. També la Fira Gastronòmica i comercial “Sabers i sabors» on el protagonisme és dels comerços, associacions, i sobretot l nostra gastronomia local, i la Trobada de les Corals de la Vila d’Alcàsser em la Coral Polifònica del nostre poble, una demostració vibrant de la diversitat cultural del municipi.

Novembre: Conmemoración del 25N dia inernacional contra la violència de gènere i cel·lebració festiva de Santa Cecília, patró de la Societat musical d’Alcàsser.

Desembre: El tradicional concurs de Pessebres i la marxa popular de Sant Silvestre, organitzat pel Club d’Atletisme d’Alcàsser, tanquen l’any en un gran ambient festiu