Port de Catarroja

Históricamente, el Puerto de Catarroja siempre ha sido un punto de conexión entre Catarroja y otras localidades, ya que los medios disponibles eran insuficientes para el transporte de personas y materias, así como para el desarrollo de algunas actividades.

El puerto fue un punto de unión social y económica en la localidad. Representaba uno de los canales de acceso a l’Albufera más importantes desde el asentamiento romano a Valencia.

Este puerto originario estaba situado al final de la acequia de la Rambleta, que desapareció con la construcción el puerto actual en el siglo XVI. Hay que destacar la existencia de una casa-museo, “Casa Sulema”. En esta casa se puede encontrar una gran colección de reliquias tanto del puerto como de fuera de él, con un alto valor histórico y etnológico. (Para el acceso hay que concertar una cita previa con el propietario).

En la actualitat el Port de Catarroja i el conjunt d’elements diferenciats dels quals disposa proporcionaran una gran experiència a la seua estada i viatge pel paratge natural de l’Albufera.

El Port de Catarroja és un espai protegit, on es combinen les activitats tradicionals i agrícoles —com la pesca o la producció d’arròs— i la conservació i gaudi d’este espai natural. Visitants acudeixen les quatre estacions de l’any a gaudir d’este paradís, un recés de pau que serveix de parèntesi en les seues atrafegades vides.

També es troben dues associacions que pertanyen al port. “l’Associació de Vela Llatina de Catarroja”, i “l’Associació de pescadors de Catarroja”. Les dues associacions gaudeixen del prestigi que els atorga la experiència i els anys d’història com usuaris del Port de Catarroja i com vertaders coneixedors del llac i les seues espècies. Des dels seus inicis fins ara, sempre han viscut per a millorar el Port, fent perdurar en el temps els nostres costums i tradicions. La “Comunitat de Pescadors” també realitza moltes activitats al Port, podreu trobar informació a la seua seu.

www.velaelport.es

A més a més,  al Port de Catarroja podem trovar l’embarcador el qual disposa d’amarradors, i exerceix d’eix del Port i passeig pel qual es pot gaudir de la plena proximitat amb la natura.