Teatro Auditorio de Catarroja Francisco Chirivella
Inaugurado en 2010 por Francisco Chirivella, alberga espectáculos de teatro y familiares, monólogos y danza.
El Teatre Auditori de Catarroja també és un dels espais culturals que ofereix Catarroja amb una àmplia programació per a tots els públics.
A més, tu decideixes part de la programació de l’auditori. Obrim el TAC a l’opinió ciutadana i et convidem a triar els espectacles que t’agradaria veure el trimestre vinent.
Un altre dels serveis que s’ofereixen en el Tac és l’escola de teatre per a fomentar l’aprenentatge teatral amb un equip de professionals de reconeguda trajectòria i dirigit a persones de totes les edats.
El TAC ofereix una mirada a les arts escèniques contemporànies participatives com a part del compromís de Catarroja com a Ciutat Educadora. Una proposta d’interacció amb la producció cultural local.
En la II Edició del projecte, el TAC proposa un diàleg intergeneracional sobre l’educació portant a escena l’obra ‘El fill que vull tindre’ del Pont Flotant, acompanyada d’un taller escènic intergeneracional previ.
Destacar al seu torn, que en el TAC fem costat als joves creadors a través de la nostra Beca Artística. Tots els convidats als diferents espectacles col·laboraran amb 3€ per invitació per a l’impuls d’una beca dirigida a artistes plàstics, autors teatrals i compositors, els qui tindran l’oportunitat d’exposar les seues obres formant part de la programació de l’auditori.
El edificio actual es de estilo neogótico y realizado en ladrillo, aunque se pueden encontrar elementos más antiguos, posiblemente del siglo xiv, en la parte posterior.
La fachada está dividida en tres cuerpos verticales por dos columnas y rematada frontón triangular de vértice muy agudo, con espadaña con campana acabada con una cruz. Destaca su atrio delantero con arcos apuntados. Sobre los arcos laterales se abren ventanales y sobre el central un óculo con doble reborde, todos ellos acristalados. La vivienda del ermitaño está adosada al cuerpo principal y tiene sobre la puerta un panel cerámico con imagen de la santa.
La cubierta del templo es a dos aguas, recubierta con teja árabe y entablado de ladrillo macizo de apoyo.
A la nave principal se accede por una puerta de madera en forma de arco apuntado que se abre en el atrio de la fachada principal. Se cubre con bóveda de crucería y el piso es de baldosas blancas y negras. Presenta la estructura típica de las iglesias de reconquista, esto es, planta rectangular dividida por arcos diafragmas. Tiene el coro a los pies y cuatro capillas laterales cubiertas por bóvedas de arista. Una de las capillas laterales está dedicada a San Blas. El presbiterio tiene bóveda de cascarón con nervios blancos. En él se conserva la imagen de Santa Ana con la Virgen Niña, del siglo xiv realizada en alabastro. San Blas y Santa Ana son los patrones de Albal.